tirsdag 10. juni 2014

Fifty Shades of Blergh

Plutselig satt jeg der med Fifty Shades of Grey foran meg under sortering av innleverte bøker. "Jaha, why not, det er vel min tur," tenkte jeg. Jeg kan ikke si at jeg hadde særlig store forventninger, men herregud. Noe så provoserende rævva har jeg ikke vært borti før.

Takke seg til at husmødrene og analfabetene verden rundt aller helst ville se Matt Bomer (min øyensten) i rollen som Christian Grey. Takke seg enda mer til at det ikke ble slik. Men med Matt i tankene gikk det i alle fall lekende lett* å lese denne smørja av DRITT OG PENETRERING. Akkurat det provoserer meg nok enda mer.

Fy faen. Fy FAEN.

Språket. Herregud, språket. Kan man egentlig forvente særlig mye av chick lit? Nei. Det finnes en neve unntak, men nei. Hva om man blander chick lit med husmorporno? Kan man forvente noe mer av det da, eller? Nei. Man kan jo ikke det. Men LÆLL! Hjelpe og trøste. Dette kunne like gjerne vært skrevet av en ungdomsskoleelev - riktig nok med spesielle interesser.

E. L. James bør aldri publisere noe igjen.

Jeg orker ikke å lese ordene murmur**, mutter, whisper, nuzzleinner goddess, foil packetoh my og deres variasjoner igjen. Aldri. Faen heller.

Om du har et bittelite snev av respekt for eget språk og egen seksualitet: besøk Pornhub i stedet. Fuck, snurr Nymphomaniac og sett SM-scenen på repeat, vær så snill.

Jeg kunne godt ha blitt med Christian Grey hjem jeg, men ikke med den språkbruken der.

Det verste med boken, spør du? Vel. Jeg er allerede godt inne i bok to. At noe så elendig kan underholde så kraftig... Jeg gremmes, skjemmes og gleder meg til det hele er over.

Underholdningsverdi: 5
Innlevelse: 1
Seksuell innlevelse når Ana ikke var teit (which was never): 4
Språk: 0

*Boka kunne like gjerne stått i bibliotekets lettlest-hylle.
**På 500 sider brukte James variasjoner av murmur 199 ganger. Hei, redundans!

Flere grunner til å styre unna? Les her. Jeg blir kvalm.

4 kommentarer:

 1. Hahaha jeg vet hva du mener! Heldigvis glemmer jeg språket kjakt, fordi det er så lett lettlest. Og de jævla orda kommer jeg over etterhvert :P Skal du se filmen? Har et bilde av Blomer hvor han passer bra og er finfin i dress, men han er for gammel og passer ikke til rollen fordi han blir for søt :P Jamie er barsk! Selv om jeg har lest de flere ganger nå, så ser jeg ikke for meg noen av dem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer sikkert til å se den, men jeg kommer ikke til å betale for det ;)
   Ingen av dem passer, men begge kunne godt ha satt på maske på meg, liksom. Helst Matt da <3

   Slett
 2. Hahahaaaaaah! Beste anmeldelsen - med den beste overskriften - jeg har sett!

  SvarSlett